“Voeg geen dagen toe aan het leven, maar voeg leven toe aan een dag.”

Recent heeft onze collega Annika de cursus Ergotherapie in de laatste levensfase mogen volgen. Tijdens deze cursus heeft zij handvaten gekregen voor het leveren van de beste zorg gedurende de laatste levensfase.

Ook in de laatste levensfase kijkt een ergotherapeut met u mee naar het betekenisvolle handelen. Wat vind u leuk? Wat is voor u belangrijk? En hoe kunnen we er aan bijdragen om bijvoorbeeld een laatste wens nog in vervulling te laten gaan?

De ergotherapeut gaat met u in gesprek over hetgeen er mogelijk komen gaat en hoe dat u daarmee om zou willen gaan. Maar ook het meedenken in de energieverdeling kan van groot belang zijn. Welke activiteiten wilt u blijven doen? Wat is belangrijk om zelfstandig te kunnen blijven doen of waarbij mag juist hulp geboden worden? Denk daarbij bijvoorbeeld aan: naar het toilet gaan, douchen, maar ook visite ontvangen of met de familie aan tafel kunnen eten. Daarnaast kan er begeleiding geboden worden in het omgaan met afscheid nemen van voor u betekenisvolle activiteiten.

Uiteraard kan er ook meegekeken worden naar een comfortabele lighouding of een prettige persoonlijke verzorging op bed. Wanneer er sprake is van doorligwonden, zal de ergotherapeut ook altijd met u meekijken naar passende voorzieningen zoals een geschikt zitkussen en/of matras.

Onze ergotherapeut kijkt met een brede blik naar de benodigde en reeds aanwezige hulp. Verder kijkt zij naar de wensen en betekenisvolle activiteiten en probeert zij samen met u ten alle tijden de kwaliteit van leven te behouden.

Ontdek ergotherapie
bij Ergotherapie Breda.

Ergotherapeutische behandeling en advies

Ergotherapie Breda

Optimaal functioneren

Over ergotherapie

Onze locaties

Praktijk locaties

Laatste nieuws

Campagne Later is Nu – Biesdonk en Doornbos Linie

Lees meer

Yoga therapie en mindfulness

Lees meer

Klantervaring 2023

Lees meer