Groepsbehandeling
Post-covid

Na veel positieve ervaringen van ergotherapeuten elders in het land is Ergotherapie Breda in september 2022 ook gestart met een groepsbehandeling Post-covid. Inmiddels is de eerste groep bijna klaar en is er reeds een tweede groep gestart. De derde groep start half december. 

We werken met groepen van maximaal 4-5 personen waardoor er veel ruimte blijft voor eigen inbreng en vragen. In de groepssessies kijken we stap voor stap naar jouw energiemanagement en maken we door middel van educatie inzichtelijk wat je kunt doen nu jouw energie-huishouding uit balans is. Je krijgt veel handvatten en strategieën aangereikt om te komen tot een voor jou goede verdeling tussen belasting en belastbaarheid.

We besteden aandacht aan diverse onderwerpen, zoals vermoeidheid, prikkelverwerking, cognitieve klachten t.g.v. Post-covid en werk. 

Het groepsprogramma bestaat uit:

  • Een individuele intake met de ergotherapeut.
  • 6 groepssessies van 1 uur, verdeeld over een periode van ca. 4 maanden. 
  • Tussen de sessies door ga je zelf aan de slag met de adviezen die gegeven zijn en kun je indien nodig terugvallen op de ergotherapeut. 
  • Er is altijd ruimte voor een extra individueel moment als dat nodig is.
  • Na de laatste sessie zal er een afrondend individueel consult zijn, waarbij we kijken of de doelen behaald zijn. Eventueel kan een verder individueel traject nog als nazorg volgen.

De ervaringen van de deelnemers tot nu toe zijn erg positief. De bijeenkomsten worden gezien als heel nuttig en leerzaam, geven veel inzicht in de eigen problematiek en zeker ook het contact met de andere groepsleden wordt als een zeer waardevolle aanvulling gezien ten opzichte van een individuele behandeling Post-covid.

Ontdek ergotherapie
bij Ergotherapie Breda.

Ergotherapeutische behandeling en advies

Ergotherapie Breda

Optimaal functioneren

Over ergotherapie

Onze locaties

Praktijk locaties

Laatste nieuws

Campagne Later is Nu – Biesdonk en Doornbos Linie

Lees meer

Yoga therapie en mindfulness

Lees meer

Klantervaring 2023

Lees meer