Arbeid en ergotherapie.

Een baan of vrijetijdsbesteding geeft zin, betekenis en structuur. Het is dan ook erg frustrerend als dit door ziekte of een ongeval niet meer (goed) lukt.

Klachten als vermoeidheid, fysieke beperkingen en pijn zorgen voor belemmeringen bij het doen van uw werk.

Met de juiste hulp en ondersteuning is het vaak mogelijk om tóch weer aan het werk te gaan of zinvol bezig te zijn. Op een nieuwe manier, anders dan u gewend was. Hierbij draait het dikwijls om het vinden van de juiste balans tussen willen en kunnen. En tussen grenzen opzoeken en bewaken. Bij deze puzzel kunnen onze ergotherapeuten u ondersteunen, voorafgaand of tijdens uw re-integratie traject.

Onze ondersteuning richt zich op herstel of vermindering van bestaande klachten en/of beter leren omgaan met bestaande beperkingen.

U krijgt meer kennis en inzicht in het ontstaan en in stand houden van de klachten. Daarnaast helpen we u bij het aanleren en toepassen van uiteenlopende vaardigheden, zoals grenzen herkennen, grenzen stellen en keuzes maken. Ook leert u ergonomische principes toe te passen, net als technieken gericht op uw energie- of pijnmanagement. Ook besteden we aandacht aan de balans tussen uw werk of dagbesteding en uw privéleven.

Om de kracht van multidisciplinair samenwerken te bevorderen werken wij nauw samen met specialisten, huisartsen en psychologen en andere (paramedische) hulpverleners.

Heeft u behoefte aan een enkelvoudig werkplekadvies, ook dan staan we voor u klaar.  U kunt hierbij denken aan een advies voor een ergonomische beeldschermwerkplek bij klachten, of een workshop voor u en uw colega’s ter preventie van klachten. Onze werkwijze is praktisch en toepasbaar.

U leert ergonomische principes toe te passen, net als technieken gericht op uw energie- en pijnmanagement.

We besteden aandacht aan de balans tussen uw werk of dagbesteding en uw privéleven.

Ellen van der Ros &
Angela Vriends

Ellen en Angela zijn gespecialiseerd in werkplekanalyses. Zij zijn beiden opgeleid volgens de ‘Weer aan het werk’ – methode.

Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met hen. Klik hier voor het maken van een afspraak.

Ergotherapie Breda

Ergotherapie Breda is een praktijk voor ergotherapeutische behandeling en advies, die met zeer veel enthousiasme en betrokkenheid wordt gerund door Ellen van der Ros, Angela Vriends-Dils, Elina Mac Gillavry, Moniek Roovers, Anita Londeman & Lilly Kooren.

Ons team