Neurologie.

Neurologische aandoeningen zijn aandoeningen van het zenuwstelsel en de hersenen. De gevolgen van een neurologische aandoening op het dagelijks functioneren zijn dikwijls groot en divers.

Vanzelfsprekende zaken als bewegen, zitten en liggen blijken ineens ingewikkeld, pijnlijk of onmogelijk. En zelfverzorging of huishoudelijk werk lijken zonder aanpassingen onneembare hobbels te zijn.

Onze ergotherapeuten helpen u bij het vinden van praktische oplossingen zodat u weer zo optimaal mogelijk kunt functioneren. Hulpmiddelen of aanpassingen bieden soms een uitkomst. Ook daarin kunnen wij adviseren.

Bij veel neurologische aandoeningen speelt vermoeidheid een rol. En mensen raken soms gefrustreerd als ze weer tegen hun eigen grenzen aanlopen en beseffen wat ze allemaal niet meer kunnen. Onze ergotherapeuten ondersteunen bij het vinden van een balans tussen wat u wilt en wat u kan. Samen zoeken we naar manieren die u in staat stellen een fijn leven te leiden, ook al is de accu leger dan vroeger.

Ook cognitieve problemen zoals geheugenklachten en concentratieproblemen kunnen dagelijkse zaken flink bemoeilijken.

Misschien lukt koken niet meer, krijgt u uw zaken niet meer goed georganiseerd of bent u de grip op uw dag kwijt. Wij leren hoe u slimme trucs kunt toepassen en gaan samen op zoek naar wat nog wél mogelijk is.

Bij een neurologische aandoening in een vergevorderd stadium zal ook uw partner of mantelzorger u meer helpen en begeleiden bij dagelijkse activiteiten. Wij geven hierover advies en besteden aandacht aan de manier waarop uw mantelzorger tijd en ruimte houdt voor zijn of haar eigen activiteiten.

 

 

Onze ergotherapeuten ondersteunen bij het vinden van een balans tussen wat u wilt en wat u kan.

Samen zoeken we naar manieren die u in staat stellen een fijn leven te leiden, ook al is de accu leger dan vroeger.

Team Ergotherapie Breda

Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met een van onze ergotherapeuten. Klik hier voor het maken van een afspraak.

Ergotherapie Breda

Ergotherapie Breda is een praktijk voor ergotherapeutische behandeling en advies, die met zeer veel enthousiasme en betrokkenheid wordt gerund door Ellen van der Ros, Angela Vriends-Dils, Elina Mac Gillavry, Moniek Roovers, Anita Londeman & Lilly Kooren.

Ons team