Parkinson.

Klachten als vermoeidheid, trillen, blokkeren en balansvermindering hebben een grote impact op het dagelijks bewegen en de fijne motoriek. Ook zijn er vaak cognitieve klachten waardoor patiƫnten problemen kunnen ervaren met het geheugen. Of waardoor het niet meer lukt om meer dan twee dingen tegelijk te doen.

Een ergotherapeutische behandeling is – in samenhang met andere behandelingen – essentieel bij mensen met de ziekte van Parkinson.

Samen kijken we wat u nodig heeft om veilig binnen- en buitenhuis uw dagelijkse dingen te kunnen doen en nog zo optimaal mogelijk te functioneren. Denk aan veilig in en uit bed te stappen, hulp bij leesbaarder schrijven of het onthouden van afspraken.

Bij Parkinson in een vergevorderd stadium zal ook uw partner of mantelzorger u meer helpen en begeleiden bij dagelijkse activiteiten. Wij geven hierover advies en besteden aandacht aan de manier waarop uw mantelzorger tijd en ruimte houdt voor zijn of haar eigen activiteiten.

Bij de behandeling van Parkinson zijn meerdere zorgverleners betrokken: een fysiotherapeut, een logopedist, een verpleegkundig specialist en een parkinson-vepleegkundige. De onderlinge afstemming van de zorg vinden wij heel erg belangrijk.

Samen kijken we wat u nodig heeft om veilig binnen- en buitenhuis uw dagelijkse dingen te kunnen doen en nog zo optimaal mogelijk te functioneren.

Bij Parkinson in een vergevorderd stadium zal ook uw partner of mantelzorger u meer helpen en begeleiden bij dagelijkse activiteiten.

Ellen van der Ros,
Elina Mac Gillavry &
Moniek Roovers

Ellen, Elina en Moniek zijn aangesloten bij ParkinsonNet. Hierdoor blijven zij optimaal op de hoogte van uw aandoening en de behandeling hiervan. Ook zorgt ParkinsonNet voor korte lijntjes met de andere behandelaren.

Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met hen. Klik hier voor het maken van een afspraak.

Ergotherapie Breda

Ergotherapie Breda is een praktijk voor ergotherapeutische behandeling en advies, die met zeer veel enthousiasme en betrokkenheid wordt gerund door Ellen van der Ros, Angela Vriends-Dils, Elina Mac Gillavry, Moniek Roovers, Anita Londeman & Lilly Kooren.

Ons team