Post commotioneel syndroom (PCS).

Post Commotioneel Syndroom (PCS) is een diagnose die bekend staat als ‘langdurige klachten na een hersenschudding’. Een hersenschudding ontstaat vaak door een val of botsing waarbij het hoofd een klap krijgt.

Bij Post Commotioneel Syndroom doen zich klachten voor op zowel fysiek, cognitief als emotioneel gebied.

Denk hierbij aan hoofdpijn, nekpijn, vermoeidheid, concentratie of geheugenproblemen, sneller in tranen of geprikkeld zijn.

De ergotherapeutische behandeling start met een intake en onderzoek naar de klachten en uw functioneren in het hier en nu. Als dat plaatje compleet is bepalen we vervolgens samen welk doel u met de ergotherapie wilt halen en hoe we daarnaartoe kunnen werken. U krijgt daarbij duidelijke uitleg over – onder andere – de principes van belasting en belastbaarheid en de toepassing hiervan in het dagelijkse handelen.

 

In de eerste fase van de revalidatie is de ergotherapeut intensief betrokken en vinden wekelijks afspraken plaats.

De frequentie hiervan neemt geleidelijk af. Binnen PMC Heusdenhout maakt onze ergotherapeut deel uit van een multidisciplinair behandelteam om de revalidatie vorm te geven. In dit team werkt de ergotherapeut nauw samen met een fysiotherapeut en/of manueel therapeut, een psychosomatisch fysiotherapeut en eventueel een logopedist en een psycholoog.

PCS is een diagnose die bekend staat als langdurige klachten na een hersenschudding.

Duidelijke uitleg over – onder andere – de principes van belasting en belastbaarheid.

Moniek Roovers & Angela Vriends

Moniek en Angela hebben ruime ervaring met het behandelen van de diagnose PCS.

Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met hen. Klik hier voor het maken van een afspraak.

Ergotherapie Breda

Ergotherapie Breda is een praktijk voor ergotherapeutische behandeling en advies, die met zeer veel enthousiasme en betrokkenheid wordt gerund door Ellen van der Ros, Angela Vriends-Dils, Elina Mac Gillavry, Moniek Roovers, Anita Londeman & Lilly Kooren.

Ons team