Post Covid-19.

Mogelijk ervaart u problemen als gevolg van longklachten, (spier)zwakte en vermoeidheid. Of u merkt dat u moeite heeft met prikkels of dat uw geheugen u in de steek laat.

 

Ergotherapie kan een belangrijke bijdrage leveren aan uw herstel na corona.

Onze ergotherapeuten kunnen u – en uw mantelzorger – helpen om hier zo optimaal mogelijk mee om te gaan. Samen kijken we hoe u uw dagelijks leven weer zo goed mogelijk op kunt pakken.

We onderzoeken allereerst in welke mate u lichamelijk verzwakt bent en bij welke functionele training u baat heeft. Hier stemmen we onze adviezen en oefeningen op af. Mocht het nodig zijn, dan besteden we ook aandacht aan valpreventie, een goede houding en het voorkomen van doorligproblemen. Waar nodig begeleiden we bij de aanvraag van hulpmiddelen en voorzieningen.

In het geval van vermoeidheid zetten we in op coaching. We reiken handvatten aan die u helpen om slim te leren omgaan met vermoeidheid, gericht op het hervinden van de balans tussen belasting en belastbaarheid. Ook staan we uitgebreid stil bij het hervinden van een nieuwe dag- en weekindeling, zodat u de benodigde stappen kunt zetten in de weg naar uw herstel.

Mensen die vanwege corona op een IC hebben gelegen kampen dikwijls met cognitieve problemen en/of problemen op het gebied van prikkelverwerking. Ook hierin kunnen wij ondersteuning bieden.

Voorafgaand aan de behandeling doen we een ergotherapeutisch onderzoek en geven we uitleg over cognitieve problemen – zoals problemen met het geheugen, plannen en concentratie. De uiteindelijk behandeling bestaat uit advies en uit het aanleren van strategie├źn om goed met deze problemen om te kunnen gaan.

Tenslotte staan we uitgebreid stil bij de rol van de mantelzorger. Hij of zij kan bij ons terecht voor uitleg over uw ziektebeeld en de mate waarin uw klachten invloed hebben op uw mogelijkheden en die van uw mantelzorger. We geven advies en coaching over de manier waarop hij/zij u zo goed mogelijk helpt en daarbij zichzelf niet vergeet.

Onze praktijk werkt nauw samen met uw andere hulpverleners. Een van de voorbeelden is behandelteam Breda post corona.

 

 

We reiken handvatten aan die u helpen om slim te leren omgaan met vermoeidheid, gericht op het hervinden van de balans tussen belasting en belastbaarheid.

Samen kijken we hoe u uw dagelijks leven weer zo goed mogelijk op kunt pakken.

Team Ergotherapie Breda

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze ergotherapeuten.

Ergotherapie Breda

Ergotherapie Breda is een praktijk voor ergotherapeutische behandeling en advies, die met zeer veel enthousiasme en betrokkenheid wordt gerund door Ellen van der Ros, Angela Vriends-Dils, Elina Mac Gillavry Moniek Roovers en Annika Laurijsse.

Ons team