We laten onze cliënten voor ons spreken.

Wij zoeken naar oplossingen zodat u uw leven zo optimaal mogelijk kunt leven, elke dag weer.

Lees deze referentie

Ben, 51 jaar

Altijd gezond geleefd, nooit echt ziek geweest en plotseling overkwam het me: een herseninfarct. De impact was groot voor mezelf en mijn gezin. Angst dat het weer kan gebeuren, geen vertrouwen meer in mijn lichaam, beperkingen. Veel vragen ook: kan ik voor mezelf zorgen, kan ik nog werken en kan ik nog leuke dingen doen? Inmiddels ben ik 2 jaar verder en weet ik dat sommige zaken snel duidelijk waren en andere meer tijd nodig hadden. Het was en is pittig om te leven met een brein en lichaam die niet meer zo werken als dat ik gewend was. De hulp van diverse therapeuten is daarbij in de afgelopen 2 jaar heel erg belangrijk voor mij geweest.

Vanaf het moment dat ik ging revalideren ben ik in aanraking gekomen met ergotherapie. Eerst vanuit het revalidatiecentrum, waar ik 2 keer per week kwam, en later bij ergotherapie Breda. Nog steeds heb ik  maandelijks een gesprek met de ergo. Met behulp van de ergo heb ik op een verantwoorde manier geleerd om steeds meer dingen te doen met de beperkte energie die ik heb. En steeds in balans te blijven!

Resultaat is dat ik sinds kort weer full time werk in mijn eigen functie en dat ik daarnaast ook een leuk privé leven heb. Voor mijn gevoel haal ik nu het maximale uit mijn mogelijkheden en dat was zonder de hulp van de ergo veel moeilijker geweest.

Ellen bedankt!

Lees deze referentie

John Looijmans, 59 jaar

Mijn ergotherapeut is zeer klantvriendelijk.
Heel belangrijk voor mij is dat ze goed bereikbaar is. Ze kan altijd op zeer korte termijn voor een goed advies een afspraak maken. Onderzoek en oplossingen gaan altijd in goed overleg. Als ik een probleem heb en een voorstel doe zal ze dit altijd in overweging nemen. En ze heeft altijd ruim de tijd voor me.
Heeft veel kennis op haar vakgebied dat merk je aan haar adviezen en voorstellen. Ze geeft mij het gevoel veel energie te steken om een oplossing voor me te vinden. Hierdoor krijg je een gevoel dat je een praktisch probleem los kan laten omdat ze veel voor je regelt.
Ik vind deze praktijk zeker een aanrader voor ieder die op zoek is naar een ergotherapeut!

Lees deze referentie

Mw. E. K., 79 jaar

Ik heb versleten ruggenwervels en kanaalstenose. Door COVID-19 werden mijn behandelingen uitgesteld.

Na maanden afzien kwam – op het juiste moment – een ergotherapeut van Ergotherapie Breda.
Door een aangepast bed, een handige tillift en een fijne douchestoel kan ik na 4 maanden weer uit bed. 5 minuten in de zon, maar wat was dat een mijlpaal! Het begin is er.

De dingen die bij me opkomen als ik aan mijn ergotherapeut denk, zijn:
– Meedenkend.
– Vriendelijk.
– Zorgvuldige analyse en perfecte oplossingen.
– Innovatief.
– Behulpzaam.
– Luisterend oor.
– Goede samenwerking met fysiotherapeut om tot optimale resultaten te komen.
– Juiste moment.

Lees deze referentie

Els Kok , 74 jaar

Ellen geeft mij, met engelengeduld, inzicht in de hectiek van mijn bestaan. Ze maakt duidelijk waar mijn energie weglekt en geeft goede suggesties om het beter aan te pakken. Daarnaast heeft zij aan een blik genoeg om te zien wat voor een praktische hulpmiddelen er zijn om mij beter te laten functioneren. Denk daarbij bijv. aan zijden lakens, een Steve hulpmiddel voor mijn steunkousen, omdraaibeugels in bed, aangepast bestek en een waarschuwingslampje om mij op tijd te laten drinken etc. etc.
Bovendien gaf zij goede tips bij de verbouwing van mijn badkamer, de inrichting van mijn washok enz.
Door haar heb ik geleerd zonder schaamte aan te geven waar ik tegenaan loop. Ze heeft voor mij op een uiterst aangename wijze, het leven een stuk leefbaarder gemaakt.
Waarvoor mijn hartelijke dank!

Lees deze referentie

A.V., Onbekend

Elina heeft mijn vader begeleid. Door haar enorme steun en de vele tips die ze heeft gegeven, konden we beter omgaan met de dementie van mijn vader. Ook had ze snel in de gaten hoe mijn vader was en hoe goed dat hij alles weet weg te poetsen. Nogmaals heel veel dank voor alles Elina! We zijn echt supertevreden.

Lees deze referentie

Anoniem, Onbekend

Voor het aan- en uittrekken van mijn steunkousen was ik steeds afhankelijk van een ander. Dat vond ik vervelend. De ergotherapeute heeft mij het gebruik van de dressbuddy geleerd. Ik gebruik hem nu en ben er erg gelukkig mee.

Lees deze referentie

Jolanda, 56 jaar

Voor mij was ergotherapie iets nieuws, maar ik moet zeggen dat het voor mij verrassend veel heeft opgeleverd. Annika heeft mij op meerdere gebieden geholpen, in zowel praktische dingen alsmede het “leren plannen” van mijn bezigheden. Ze helpt je om anders naar de dagelijkse dingen te kijken. Een zeer vriendelijke, waardvolle begeleiding, waarvoor mijn dank.

Met behulp van de ergo heb ik op een verantwoorde manier geleerd om steeds meer dingen te doen met de beperkte energie die ik heb.

De therapeut heeft veel kennis op haar vakgebied dat merk je aan haar adviezen en voorstellen.

Ik kan na vier maanden weer uit bed. Vijf minuten in de zon, wat was dat een mijlpaal!

Daarnaast heeft zij aan een blik genoeg om te zien wat voor een praktische hulpmiddelen er zijn om mij beter te laten functioneren.

Door haar enorme steun en de vele tips die ze heeft gegeven, konden we beter omgaan met de dementie van mijn vader.

Ontdek ergotherapie
bij Ergotherapie Breda.

Ergotherapeutische behandeling en advies

Ergotherapie Breda

Zorg op maat

Specialisaties

Afgestemde zorg

Samenwerkingsverbanden

Contact opnemen met onze praktijk

Contact

Laatste nieuws

Campagne Later is Nu – Biesdonk en Doornbos Linie

Lees meer

Yoga therapie en mindfulness

Lees meer

Klantervaring 2023

Lees meer