Burn-out en Bore-out

Bent u overspannen? Heeft u last van stressklachten? Of is er wellicht sprake van een burn-out of een bore-out?

Bij burn-out en bore-out doen zich klachten voor op zowel fysiek, cognitief als emotioneel gebied.

Klachten die daarbij kunnen horen, zijn:

  • Vermoeidheid
  • Slaapproblemen
  • Prikkelbaarheid
  • Piekeren
  • Concentratie- en geheugenproblemen
  • Gejaagd gevoel
  • Lusteloosheid

Een veel gehoord advies is: rusten. Maar vaak is dat juist heel moeilijk voor mensen die zijn uitgevallen en thuis zijn komen te zitten. Lukt het niet om er zelf uit te komen? Dan is wellicht ergotherapie iets voor u.

De ergotherapeutische behandeling start met een intake en onderzoek naar de klachten en uw functioneren in het hier en nu. Als dat plaatje compleet is bepalen we vervolgens samen welk doel u met de ergotherapie wilt halen en hoe we daarnaartoe kunnen werken. U krijgt daarbij duidelijke uitleg over – onder andere – de principes van belasting en belastbaarheid en de toepassing hiervan in het dagelijkse handelen. Onze ergotherapeut helpt u niet alleen met het leren nemen van rust, maar ook het uiteindelijk weer opbouwen van de belastbaarheid en het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. In de behandeling is er ook aandacht voor terugvalpreventie. Daarnaast kan een ergotherapeut een ondersteunende rol hebben in de communicatie naar bijv. uw werkgever en omgeving. Hoe bent u in deze situatie gekomen? Wat is er met het lijf en het brein aan de hand?

In de behandeling is ook aandacht voor terugvalpreventie.

Leren rust nemen en weer opbouwen.

Angela Vriends

Angela heeft zich gespecialiseerd in burn-outs en bore-outs.

Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met haar. Klik hier voor het maken van een afspraak.

Ergotherapie Breda

Ergotherapie Breda is een praktijk voor ergotherapeutische behandeling en advies, die met zeer veel enthousiasme en betrokkenheid wordt gerund door Ellen van der Ros, Angela Vriends-Dils, Elina Mac Gillavry, Moniek Roovers, Anita Londeman & Lilly Kooren.

Ons team