Heeft u vragen over onze praktijk of over onze diensten?

Krijg ik de kosten voor ergotherapie vergoed?

Ergotherapie is opgenomen in de basisverzekering. Per kalenderjaar hebben verzekerden recht op een vergoeding van 10 uur ergotherapie. Deze zorg komt ten laste van uw eigen risico. Of u aanspraak kunt maken op extra uren bovenop de 10 uur ergotherapie, is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. De hoogte van het eigen risico in 2023 is vastgesteld op €385,-.

Heb ik een verwijzing nodig?

Voor een behandeling van de ergotherapeut heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.

Soms kunt u ook verwezen worden door uw wijkverpleegkundige of kunt u via directe toegankelijkheid ergotherapie (DTE) bij ons terecht. In dat geval heeft u geen verwijsbrief van de huisarts nodig. De ergotherapeut doet dan eerst een screening om te kijken of u zonder verwijzing van een behandelend arts in behandeling kunt komen. Alle ergotherapeuten binnen de praktijk zijn DTE geschoold.

Waar vindt de behandeling plaats?

Per behandeling kijken we waar we u het meest effectief kunnen helpen: bij ons in de praktijk of bij u thuis. Onze ergotherapeuten oefenen bij voorkeur met u in uw eigen vertrouwde omgeving.

Kan ik afspraken wijzigen of annuleren?

Uw afspraak kunt u tot 24 uur van tevoren wijzigen of annuleren door contact op te nemen met de praktijk via ons vaste praktijknummer 076-5430266. Te laat afgezegde of niet nagekomen afspraken worden bij u persoonlijk in rekening gebracht en worden niet door de zorgverzekeraar vergoed.

Wat zijn de openingstijden van de praktijk?

De praktijk is van maandag tot en met vrijdag van 9.00-17.00 uur te bereiken.

Ontdek ergotherapie
bij Ergotherapie Breda.

Ergotherapeutische behandeling en advies

Ergotherapie Breda

Ontmoet ons team

Team

Zorg op maat

Specialisaties

Lees hier wat mensen van ons vinden

Klantervaringen

Laatste nieuws

Klantervaring 2023

Lees meer

Campagne Later is Nu 2024

Lees meer

Nieuwe collega

Lees meer